38 jaar
Sinds 1982
De Arend German

De Arend Nederlands

 

Historie

De Arend kent zijn oorsprong  in de Horeca. In de jaren ‘70, ‘80 en ‘90 runden Jos en Dorie Goesten in Ammerzoden Café “De Arend”

In de jaren ‘80 en ‘90 groeide café De Arend van dorpscafé uit tot zalenbedrijf en uiteindelijk tot discotheek voor de jeugd in de regio. Omdat deze activiteiten zich alleen in het weekend afspeelden had Jos Goesten zijn handen vrij om zich meer toe te leggen tot  het opkopen van Horeca Meubilair en Apparatuur, zowel nieuw als gebruikt.

Vanaf 1982 verkocht hij deze producten weer door onder zijn bekende café naam. “De Arend Horeca Meubilair en Apparatuur” was geboren.

Zijn zoon Jarno Goesten kwam in oktober 1994 tijdens de schoolvakantie de gelederen versterken als vakantiehulp. Het is altijd vakantie gebleven, want Jarno ging niet meer terug naar de universiteit. Hij wilde van De Arend een totaal inrichter maken waarbij “De Klant “ en “De inkoop” centraal zouden staan. “Af fabriek naar de eindgebruiker” werd het motto en er werden meubels geïmporteerd uit Indonesië, Polen, Tsjechië, China, Italië, etc. Door deze filosofie was bij De Arend alles mogelijk en werd er steeds geleverd tegen de beste prijs- kwaliteitsverhouding.

In 1998 werd Jarno Goesten  Directeur/Eigenaar van De Arend en werd tevens alles waar een stekker aanzit, afgestoten. Meubilair werd de hoofdzaak en daar werd alle aandacht aan besteed. In januari 2000 opende De Arend zijn eerste filiaal in Amsterdam. De wens was om dichter bij onze klanten te zitten en door het openen van filialen leek dit dé stap om te nemen. Al snel bleek dit een gouden greep en  volgden de filialen elkaar op; in 2001 filiaal Antwerpen, in 2002 filiaal Breda, in 2004 op Aruba en op Curaçao. Om vervolgens in 2007 filiaal Rotterdam en Eindhoven te openen. In 2015 werden de filialen Apeldoorn en Meerbusch(dusseldorf) geopend.

Vanaf het moment dat Rotanproducten in de mode kwamen, heeft het bedrijf  een enorme vlucht gemaakt met deze producten. Tegenwoordig bestaat het assortiment uit allerlei materialen van houten tot kunststof stoelen en van hypermodern tot klassiek.

 

 

In 2004 was De Arend dusdanig uit zijn jasje gegroeid dat er gezocht werd naar een nieuwe locatie. Langs de A2 in Waardenburg werd een modern bedrijfspand gebouwd van 6600m2 om alle voorraden, personeel en een frisse showroom van 1500m2 te kunnen huisvesten. In december 2006 was het tijd om dit nieuwe hoofdkantoor in Waardenburg feestelijk in gebruik te nemen.

Om u een beeld te geven wat wij als De Arend voor u zouden kunnen betekenen, nodigen wij u graag uit in één van onze vestigingen. Of het nu gaat om verlichting, kleuradvies, maatwerk en interieurbouw u bent bij ons aan het juiste adres.

De Arend Horeca en Projectinrichting.